اعتراض به ارقام مالیاتی، حداکثر تا یک ماه از زمان ابلاغ

به گزارش آسانسور، سازمان امور مالیاتی گفت: چنانچه مؤدی نسبت به اوراق تشخیص، مطالبه یا استرداد مالیات صادره، معترض باشد می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ، اعتراض خود را به این سازمان تحویل دهد.

اعتراض به ارقام مالیاتی، حداکثر تا یک ماه از زمان ابلاغ

به گزارش گروه مالی آسانسور، سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: بر مبنای ماده 238 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم، از تاریخ 13 دی ماه امسال، چنانچه مؤدی نسبت به اوراق تشخیص، مطالبه، یا استرداد مالیات صادره معترض باشد می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ، شخصاً یا به وسیله وکیل تام الاختیار خود به وسیله پنجره واحد خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.my.tax.gov.ir یا روش پستی و یا مراجعه مستقیم به باجه خدمات مؤدیان ادارات امور مالیاتی، اعتراض خود را همراه با دلایل، اسناد، مدارک و مستندات مربوط به ادارات کل امور مالیاتی مربوطه ارائه و تقاضای رسیدگی مجدد کند.

مؤدیان می توانند همزمان با ثبت اعتراض به برگ تشخیص، مطالبه یا استرداد مالیات، با توجه به نوع فعالیت خود، از میان مراجعی مانند اتاق های اصناف، بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و تعاون، مجامع حرفه ای و حسب مورد سایر مراجع قانونی، یکی را به عنوان نماینده خود جهت شرکت در هیئت حل اختلاف مالیاتی معرفی کند. در غیر این صورت سازمان امور مالیاتی با توجه به نوع فعالیت مؤدی یا موضوع مورد رسیدگی از بین نمایندگان مراجع مذکور، یک نفر را انتخاب خواهد نمود.

مسئول یا مسئولان مربوط در سازمان امور مالیاتی می بایست حداکثر ظرف 45 روز از تاریخ ثبت درخواست (اعتراض) مؤدی، به اعتراض وی رسیدگی و نتیجه را به مؤدی اعلام کند.

چنانچه مؤدی نتیجه رسیدگی مسئولان ذی ربط را پذیرفته و مراتب پذیرش خود را به اداره امور مالیاتی اعلام کند، پرونده از لحاظ عایدی، مأخذ یا اعتبار مالیاتی، قطعی خواهد بود. در غیر این صورت، پرونده مؤدی برای رسیدگی به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع خواهد شد.

در خصوص اعتراض مالیاتی موضوع ماده 238 قانون مالیات های مستقیم و نیز ارجاع پرونده به هیئت های حل اختلاف مالیاتی توجه به نکات زیر لازم است:

- فارغ از زمان اعلام نتیجه به وسیله اداره امور مالیاتی، مؤدی در مهلتی که بیش از 45 روز از زمان ثبت اعتراض اولیه وی نباشد، فرصت دارد نسبت به پذیرش یا عدم پذیرش نتیجه رسیدگی مجدد، اقدام کند

- مواردی از اعتراض مؤدی که در مرحله اجرای مفاد ماده 238 قانون مالیات های مستقیم مورد پذیرش مسئول یا مسئولان مربوط قرار گرفته است، در مراحل بعدی دادرسی مالیاتی، مورد رسیدگی مجدد قرار نخواهد گرفت

- در اجرای مفاد دستورالعمل اجرایی موضوع تبصره 1 ماده 238 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم، صرفاً اعتراضاتی که به وسیله پنجره واحد خدمات الکترونیکی تسلیم شوند به عنوان اعتراض قابل رسیدگی مجدد است؛ لیکن به منظور تسهیل فرآیند ثبت اعتراض و تکریم ارباب رجوع، صرفاً تا تاریخ 17 اردیبهشت 1401 علاوه بر اعتراضات واصله به وسیله سامانه، سایر اعتراضاتی که کما فی السابق به وسیله پستی و یا به صورت حضوری به اداره کل امور مالیاتی ارائه شده اند، نیز قابل رسیدگی مجدد هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "اعتراض به ارقام مالیاتی، حداکثر تا یک ماه از زمان ابلاغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اعتراض به ارقام مالیاتی، حداکثر تا یک ماه از زمان ابلاغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید