فراوری گوشت گیاهی از نخود و برگ چغندر در ایران
به گزارش آسانسور، محققان دانشگاه تهران پیروز به فراوری گوشت گیاهی از پروتئین گیاهی نخود، برگ چغندر و خلر شدند.
به گزارش ایسنا، دکتر سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه جهان در آینده با مشکل امنیت غذایی و تأمین پروتئین در همه کشور ها روبروست و هم اکنون تأمین منابع پروتئینی حیوانی (گوشت) در جهان محدود است، اظهار کرد: البته این به معنای محدود بودن علوفه و مرتع برای فراوری گوشت و یا مصرف آب و فراوری گاز های گلخانه ای زیاد (ازن) نیست.
وی با بیان این که راه های زیادی برای تأمین پروتئین وجود دارد، اعلام کرد: بعضی از انواع حشرات را در محیط های کم ارزش تکثیر می نمایند و یا از تک یاخته های میکروبی و باکتری، جلبک ها و مخمر ها پروتئین فراوری می نمایند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان این که برای فراوری این گوشت گیاهی از منابع مختلفی، چون غلات، بقولات و دانه ها و گونه های گیاهی منقرض شده استفاده شده است، گفت: فراوری این نوع گوشت به فراوری پایدار کشاورزی یاری می نماید.
دکتر موسوی با بیان این که غذا صرفاً تأمین احتیاج نیست بلکه تأمین لذت هم مد نظر است، اضافه نمود: هم اکنون در جهان گزارش هایی مبنی بر فراوری صنعتی این نوع گوشت (گوشت گیاهی) وجود دارد.
وی اضافه نمود: پروتئین حشره می تواند جای خوردن یک کیلوگرم گوشت را بگیرد، همچنان که لذت خوردن گوشت حیوانی وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان این که این پروتئین گیاهی از بعضی منابع پروتئینی نظیر نخود، برگ چغندر و خلر فرموله شده است، گفت: برای تهیه این گوشت گیاهی از رنگ های طبیعی و سپس پرینت سه بعدی استفاده شد تا بافت گوشت را به هر شکلی از عضلات لاشه طیور، ران مرغ و ران مرغ پرنده دریایی در آید و در نهایت مزه مناسبی گرفته شده است.
دکتر موسوی با بیان این که این نوع گوشت در دانشگاه تهران فراوری آزمایشگاهی شده است، اعلام کرد: هم اکنون در حال معرفی این محصول به شرکت های مختلف برای فراوری انبوه و در اختیار قرار دادن آن هستیم.
دکتر موسوی، اضافه نمود: هم اکنون بسیاری از کشور ها در پی ادامه این پروژه هستند.
منبع: فرارو