استان بتلیس در یک نگاه

به گزارش آسانسور، استان بتلیس، یکی از استان های کردنشین ترکیه است که مساحتی برابر با 6.707 کیلومتر مربع دارد و در ساحل دریاچه وان واقع شده است.

استان بتلیس در یک نگاه

استان بتلیس، یکی از استان های کشور ترکیه است که در شرق این کشور و در غرب دریاچه وان قرار گرفته است. بتلیس از شرق و شمال شرقی به استان وان، از شمال با استان های آغری و موش، از غرب با استان باتمان و از جنوب به استان سعرد مرز مشترک دارد. برای بازدید از این منطقه، می توانید برای سفری شخصی برنامه بریزید یا از تورهای ترکیه بهره ببرید.

بتلیس در قرن هجدهم میلادی به عنوان یک منطقه اداری شناخته شد. نام قدیم بتلیس، بدلیس بود، بدلیس فرمانداری بود که دژ قدیمی این سرزمین را به دستور اسکندر مقدونی ساخت. دریاچه و آتشفشانی بانام نمرود در استان بتلیس وجود دارد که نامش از نمرود، پادشاه بزرگ بابل گرفته شده است و بر اساس اسناد گفته می گردد که حدود 2100 سال قبل از میلاد بر این منطقه حکومت می نموده است.

قدمت منطقه بتلیس به 2000 سال پیش از میلاد می رسد و آثاری از تمدن های اورارتو، آشور، ماد، روم و بیزانس در آن دیده می گردد. بتلیس به 7 منطقه کلی تقسیم شده است که شامل شهرهای آدل جوز، اخلاط، گواریماق، بتلیس، خیزان، موتقی و تاتوان می گردد. بر اساس سرشماری سال 2010، جمعیت کل استان 328.767 نفر اعلام شد.

از سال 1920 میلادی مقداری آهن، مس، سرب و گوگرد در استان بتلیس فراوری می گردد و در منطقه ها سیرت و قایروان مقادیر اندکی طلا و نقره پیدا شد. یکی از بزرگ ترین کالاهای صادراتی بتلیس، نمک است که به بسیاری از کشورهای بزرگ صادر می گردد. بیشتر نمودهای استان، به تجارت نمک مشغول هستند و روش خاصی برای فرآوری نمک دارند.

از محبوب ترین جاذبه های استان بتلیس می توانیم به آتشفشان و دریاچه نمرود اشاره کنیم.

منبع: کجارو / en.wikipedia.org / کجارو

به "استان بتلیس در یک نگاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استان بتلیس در یک نگاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید