طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده

به گزارش آسانسور، عدس پلو یکی از غذاهای ساده و در عین حال محبوب و مغذی است که در دسته غذاهای نذری ویژه ماه محرم نیز قرار گرفته است. با بهترین طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ نموده همراه ما باشید.

طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده

آسانسور | سرویس آشپزی - عموما با گوشت مرغ یا گوشت قرمز طبخ می شود. ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت را به دو روش به شما آموزش دهیم. و در ادامه با خواص بی نظیر عدس آشنا خواهید شد.

مواد لازم جهت تهیه عدس پلو مجلسی

عدس

1 پیمانه

برنج

3 پیمانه

گوشت چرخ نموده

300 گرم

پیاز

1 عدد

پیاز داغ (برای تزیین)

1 عدد

کشمش پلویی

1 پیمانه

زعفران

به مقدار لازم

کره

به مقدار لازم

طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت

  1. برای تهیه می بایست ابتدا عدس را با میزان کمی آب در حدی که به اندازه یک بند انگشت آب روی عدس را بگیرید بپزید تا در نهایت بتوانید از آب حاوی مواد مغذی آن در تهیه غذا استفاده نمایید. توجه داشته باشید که نباید اجازه دهید عدس بیش از حد پخته شود چرا که پوست آن جدا خواهد شد و به هنگام دم کشیدن له می شود.
  2. در این فاصله مایه گوشتی را تهیه نمایید. برای این منظور می توانید از دو روش بهره ببرید.
  • روش اول: به این ترتیب که بافت گوشت را درون ماهیتابه به خوبی از هم باز کنید تا مایه گوشتی یکدستی حاصل شود. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با آب خارج شده از آن پخته شود. سپس ، نمک، فلفل، در صورت تمایل زعفران و یا زرد چوبه به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.
  • روش دوم: گوشت چرخ شده را به همراه پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه یا زعفران و در صورت تمایل زیره یا تخم گشنیز طعم دار کنید و مقدار یک قاشق غذاخوری از مایه گوشت را در کف دست به شکل قلقلی دربیاورید. این کار را تا سرانجام برای حجم گوشت باقی مانده تکرار کنید. سپس در تابه تفت دهید. زمانی که آب گوشت جمع شد مقداری زعفران آب زده غلیظ به گوشت ها اضافه کنید تا رنگ و عطر بی نظیر زعفران به خورد گوشت های قلقلی برود. سپس کمی کره به تابه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت ها به همراه کره کمی تفت بخورند.
  1. در این مرحله کشمش ها را که از قبل شستشو داده اید و نیم تا یک ساعت در آب خیس خورده اند و کاملا نم آن را گرفته اید با کره تفت دهید.
  2. برنج را با آب و نمک بپزید و در مرحله آخر زمانی که می خواهید برنج را آبکشی کنید عدس پخته شده را به برنج در حال جوشیدن بیفزایید و اجازه دهید مدت زمان کوتاهی به همراه عدس بجوشند و کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس برنج را آبکشی کنید و ته دیگ مورد نظر خود را (ترجیحا نان) کف قابلمه قرار دهید و برنج را لایه لایه با پاشیدن دارچین طعم دار کنید و در نهایت آب و روغن بدهید سپس اجازه دهید برنج به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشد.
  3. مقدار مناسبی از برنج دم کشیده را با زعفران آب زده و کره ذوب شده مخلوط نمایید.
  4. عدس پلو را با پیاز داغ، مایه گوشتی و برنج زعفرانی تزیین و به صورت قالبی و یا در دیس سرو نمایید.
  • در صورت تمایل می توانید پس از آبکش کردن برنج، از مایه گوشتی و کشمش به صورت لایه لایه مابین برنج به میزان مناسب بریزید.

نکاتی که در هنگام تهیه عدس پلو بهتر است بدانید

  • برای این که برنج خوب به عمل آید، موقع خیساندن، به آن نمک فراوان بزنید. ولی موقع پخت آب برنج را خالی نموده و یکی دو مرتبه با آب سرد بشویید تا نمک اضافه آن شسته شود، ولی نباید کاملا بدون نمک شود (کمی خوش نمک باشد.) البته این کار برای برنج آب کش شده است نه برنج کته و پلوپزی .
  • در صورتی که تمایل به آبکش کردن برنج نداشتید و برنج را به روش کته درست کردید باید به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب برای پخت برنج در نظر بگیرید و میزان آب عدس نیز همانطور که ذکر شد به اندازه ای باشد که یک بند انگشت روی عدس ها را بگیرد و در نهایت همان یک بند انگشت از آب عدس باقی مانده را به برنج اضافه کنید.
  • استفاده از زیره و یا تخم گشنیز آسیاب شده باعث می شود بوی ضخم گوشت گرفته شود و کوفته ریزه خوش مزه شود .
  • نکته مهم در آشپزی برای بهتر شدن غذا، دقت، حوصله و مهم تر از آن استفاده از مواد اولیه خوب است. در خصوص استفاده از زعفران، خسیس نباشید و هیچ وقت رنگ خوراکی را جایگزین آن نکنید. اول به این علت که زعفران خاصیت شادی بخش دارد و بسیار مفید است و حتما در غذاهایتان از آن بهره ببرید. علاوه بر آن رنگ خوراکی، عطر و بو و حتی رنگ زعفران را ندارد.
  • برای ته دیگ، می توانید کمی روغن ته قابلمه ریخته و روی آن کمی کنجد بریزید و نان لواش را روی آن بگذارید. ته دیگ به صورت نان کنجدی درست می شود که بسیار خوش مزه است .
  • در صورت تمایل می توانید از خرما، گردو و خلال پسته و بادام و یا خلال پوست پرتقال یا نارنج بسته به ذائقه خود در تهیه عدس پلو بهره ببرید.

انتخاب و نگهداری عدس

  • در حال حاضر عدس به صورت جعبه های بسته بند شده قابل استفاده هستند. همانند دیگر مواد غذاهایی که آنها را بصورت عمده می خرید، مطمئن شوید که جعبه های حاوی عدس کاملاً بسته باشد و از جایی تهیه کنید که فروش عمده محصول خوب دارد تا از تازگی آن مطمئن شوید. در هنگام خرید عدس بصورت عمده یا جزیی مطمئن شوید که مواد رطوبت یا حشره ندارند و عدسها سالم اند و شکسته نیستند .
  • عدس های کنسرو شده را می توان در سوپرمارکت ها پیدا کرد. بر خلاف سبزیجات کنسرو شده، که بسیاری از ارزشهای غذایی خود را از دست می دهند، تفاوت زیادی در ارزش غذایی عدس های کنسرو شده و عدسی که خود آن را می پزید وجود ندارد. کنسرو کردن سبزیجات ارزش غذایی آنها را کم می نماید چون سبزیجات را باید با حرارت کم و به مدت زمان کوتاه پخت ولی در کنسرو کردن عدس، آنها را با حرارت بالا به مدت طولانی می پزند. از طرف دیگر حبوبات به زمان طولانی برای پخت احتیاج دارند. حال شما خودتان این کار را انجام دهید یا اینکه بصورت کنسرو تهیه کنید. ما به شما کنسرهایی را پیشنهاد می دهیم که نمک و مواد افزودنی کمتری دارند .
  • عدس نیز مانند سایر حبوبات منبع خوبی برای رشد باکتری ها، حشرات و لارو محسوب می شود بنابراین آن را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید .در این صورت به مدت 12 ماه قابل استفاده خواهند بود. اگر عدس ها را در زمان های مختلف می خرید آن ها را جدا از هم نگهداری کنید چون ممکن است رطوبت های متفاوتی داشته باشند و بنابراین مدت زمان پخت آنها با هم متفاوت است. عدس پخته در ظرفی کاملاً بسته در فریزر به مدت 3 روز تازه می ماند .
منبع: setare.com

به "طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید