طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی

به گزارش آسانسور، مرغ شکم پر مجلسی یکی از غذا های اصیل ایرانی است که در آن شکم مرغ درسته را با محتویات مختلفی پر می نمایند تا مزه دار گردد. در این مطلب طرز تهیه دو نوع مرغ شکم توضیح داده شده است.

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی

آسانسور | سرویس آشپزی - اگر به دنبال یک غذای مجلسی خوشمزه و سنتی هستید، مرغ شکم پر مجلسی گزینه خوبی است. این غذا به راحتی آماده می گردد، اما به زمان پخت زیادی احتیاج دارد. این غذا را برای میهمانی ها و مجالس تهیه کنید، زیرا ظاهر زیبایی دارد و تقریبا هر سلیقه ای را راضی می نماید.

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی در فر و روی اجاق گاز

به منظور تهیه این غذا برای چهار نفر، به دو و نیم الی سه ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر آمده است، احتیاج دارید.

مواد لازم
مرغ درستهیک کیلوگرم
گردو150 الی 200 گرم
دانه انار ترش100 الی 150 گرم
گشنیز، جعفری و شنبلیله خرد شده100 الی 150 گرمگرم
رب اناریک قاشق غذاخوری
سیر4 حبه
روغن، نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. اگر نسبت به بوی مرغ خیلی حساس هستید، پوست آن را بگیرید. سپس مرغ را تفت دهید، به آرامی آن را زیرورو کنید تا متلاشی نگردد.
  2. سبزی را کاملا ریز خرد نموده و تفت دهید. توجه کنید که سبزی نباید کاملا سرخ گردد.
  3. گردو را خرد یا آسیاب کنید و با سبزی مخلوط نمایید.
  4. نمک و فلفل را اضافه نمایید.
  5. سیر را رنده نموده و به سایر مواد اضافه کنید.
  6. دانه های ترش انار را آسیاب نموده و به مابقی مواد بیفزایید.
  7. اکنون شکم مرغ را با این مواد پر کنید و مقداری از پایانی آن را خالی بگذارید.
  8. بال های مرغ را با نخ مخصوص آشپزی ببندید و شکم آن را نیز بدوزید. سپس ران های مرغ را از پایان به یکدیگر ببندید.

  9. رب انار را با یک لیوان آب مخلوط کنید.
  10. برای پختن مرغ شکم پر مجلسی دو راه وجود دارد، می توانید مرغ را در یک قابلمه بگذارید و مخلوط آب و رب انار را روی آن بریزید به طوری که تمام مرغ به آن آغشته گردد، درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا گوشت مرغ کاملا بپزد. اگر در هنگام پخت احتیاج بود، مقداری آب جوش به مرغ اضافه کنید.

    شیوه دوم برای طبخ این مرغ، استفاده از فر است. کف یک ظرف را پیاز حلقه شده بچینید و مرغ را روی آن قرار دهید، سپس مخلوط رب انار و آب را روی مرغ بریزید، سپس مرغ را در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و هر 20 دقیقه مقداری از سس را روی مرغ بریزد و اگر سس تبخیر شده بود، مقداری آب جوش اضافه کنید. حدود یک الی یک ساعت و نیم برای طبخ مرغ کافی است، اما اگر در این مدت مرغ نپخته بود، می توانید نیم ساعت دیگر نیز آن را در فر بگذارید.

  11. خلال بادام را که از سه الی چهار ساعت قبل خیس نموده بودید، کاملا بشویید و در آبکش بریزید تا خشک گردد. سپس خلال بادام، آلو بخارا و خلال پسته را با مقدار کمی روغن تفت دهید. در صورت تمایل مقداری سبزیجات بخارپز نظیر هویج حلقه شده، سیب زمینی و بروکلی را بخارپز کنید.
  12. هنگامی که مرغ آماده شد، آن را در یک ظرف مناسب قرار دهید، نخ های آن را با استفاده از قیچی باز کنید و موادی که برای دورچین آماده نموده بودید را دور ظرف قرار دهید.

طرز تهیه مرغ شکم مجلسی پر همراه با برنج

به منظور تهیه مرغ شکم پر مجلسی برای پنج الی شش نفر، به سه ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج است.

مواد لازم
برنجیک کیلوگرم
خلال بادامیک الی یک قاشق سوپخوری
خلال پستهیک الی یک قاشق سوپخوری
پیاز داغیک الی یک قاشق سوپخوری
آلو6 الی 7 عدد
کشمش و زرشکیک الی یک و نیم قاشق غذاخوری
روغن، زردچوبه و نمکبه میزان لازم

نکته: برنج را از چند ساعت قبل خیس نموده و مقداری نمک به آن اضافه کنید.

شیوه طبخ:

  1. ابتدا پوست مرغ را بگیرید و آن را همراه با پیاز و مقداری زعفران یا زردچوبه نیم پز کنید. برای این منظور حدود 25 دقیقه کافی است. پنج دقیقه مانده به پایانی این زمان مقداری نمک نیز به مرغ اضافه کنید.

  2. مرغ را تفت دهید تا رنگ آن اندکی طلایی گردد.
  3. خلال بادام را از سه الی چهار ساعت قبل خیس کنید و سپس کاملا بشویید.
  4. پیاز داغ، خلال بادام، خلال پسته، گردو خرد شده، آلو، کشمش یا زرشک و نمک را مخلوط نموده و شکم مرغ را با آن پر کنید. از آنجا که این مرغ همراه برنج در قابلمه قرار می گیرد، احتیاجی نیست محتویات داخل شکم آن تفت داده گردد.

  5. شکم مرغ را با نخ مخصوص آشپزی بدوزید. سپس بال ها و ران های مرغ را نیز ببندید.

  6. برنج را آبکش کنید. کف یک قابلمه را چرب نموده و نان بیندازید. ته دیگ این غذا حتما باید نان باشد.
  7. سپس مقداری برنج روی ته دیگ بریزید و مرغ را به آرامی در قابلمه قرار دهید.
  8. مابقی برنج را نیز اضافه کنید تا روی مرغ را بگیرد.
  9. سپس دم کنی گذاشته و درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملا دم بکشد.
  10. پس از آنکه برنج دم کشید، به آرامی پلو را از روی مرغ کنار بزنید.
  11. برنج و مرغ را جداگانه در دیس قرار دهید. نخ های مرغ را با قیچی باز کنید. در صورت تمایل اطرف مرغ را با زیتون و سبزیجات بخارپز تزیین نمایید.

مرغ شکم پر مجلسی را باید به همان شکل سرو کنید و سر میز با استفاده از یک چنگال و چاقوی تیز آن را برش زده و برای میهمانان سرو کنید. سپس محتویات درون شکم مرغ را نیز تقسیم کنید. این غذا بسیار خوشمزه بوده و تقریبا با هر سلیقه ای هماهنگ است.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید