آشنایی با بعضی از مواد غذایی مضر برای بدن

به گزارش آسانسور، ما غذا میخوریم تا در سلامت بتوانیم به فعالیت های روزانه خود ادامه دهیم، اما بعضی از غذاها هستند که ممکن است برای سلامتی ما ضرر داشته باشند و به بدن ما آسیب برسانند.این غذاها در صورتی که به اندازه زیادی مورد مصرف قرار بگیرند بصورت تدریجی می توانند باعث بیماری های جدی و یا حتی مرگ ما شوند. در ادامه با بعضی از خطرناکترین غذاهایی که برای سلامتی ما مضر هستند آشنا می شویم، با ما همراه باشید.

آشنایی با بعضی از مواد غذایی مضر برای بدن در محافل گوناگون پزشکی همواره به آنالیز مواد غذایی پرداخته می گردد که برای بدن زیان آور هستند. متخصصین تغذیه اخیرا به تهیه فهرستی مبادرت نموده اند که در آن پرضررترین خوراکی ها مورد آنالیز قرار گرفته اند.

شکر، کالری، چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، کربوهیدرات های تصفیه شده، گوشت های فرآوری شده و میان وعده های رایجی که مورد استفاده مردم قرار می گیرند مورد بازبینی های متخصصین تغذیه قرار گرفتند.

چربی های اشباع شده و ترانس می توانند به بیماری های قلبی و عروقی منجر شوند. گوشت های فرآوری شده می توانند تولید سمی به نام کارسینوژن نمایند و این اتفاق خصوصا در زمان سرخ کردن آنها در دماهای بسیار بالا اتفاق می افتد.

مصرف کالری فراوان می تواند مستقیما با اضافه وزن ربط داشته باشند و مصرف بیش از اندازه شکر نیز می تواند منجر به بیماری هایی چون دیابت یا اختلالاتی در ترشح انسولین گردد.در ادامه به معرفی بعضی از این مواد غذایی میپردازیم.1

میوه های تراریختهمیوه های تراریخته(تغییر ژنتیک داده شده) است و نمونه های آماری نشان می دهد که ابتلا به سرطان و بیماری های دیگر مثل آلرژی در افرادی که از این مواد غذایی مصرف می نمایند، بیشتر است.

ماهی های پرورشیکه در استخرهای پرورش آبزی ها در محیطی تنگ و کم نور نگهداری می شوند. استفاده از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از بروز بیماری های انگلی و قارچی به وسیله پرورش دهندگان ماهی می تواند باعث تجمع مواد سمی در بدن ماهی ها و ابتلای انسان به بیماری های مزمن و مرگبار گردد.

پاپ کورن که در مایکروفر آماده می شوند نیز یکی دیگر از خوراکی های ایجادنماینده سلول های سرطانی است. رایحه ای که این ماده غذایی پس از باز شدن بسته ایجاد می نماید عامل بسیار جدی برای ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان ریه است.

کارشناسان بر این اساس توصیه می نمایند افراد در صورت تمایل به مصرف پاپ کورن به صورت سنتی و با روش های عادی آن را تهیه نمایند و از یک اسنک سالم لذت ببرند.2

نوشابه های گازداراین نوشیدنی پرطرفدار که حاوی 46 گرم کالری شیرین است در راس خوراکی های پر ضرر واقع شده است. پوسیدگی دندان، چاقی، ابتلا به دیابت نوع 2، زوال عقل، حملات قلبی، سکته های مغزی و ابتلا به بعضی از سرطان ها گوشه ای از خطرات مصرف این دسته از نوشدنی هاست.

گوشت های فرآوری شدهسوسیس، کالباس، هات داگ، بیکن و دیگر فرآورده های گوشتی صنعتی، فرآوری شده محسوب می شوند. همان طور که می دانیم این خوراکی ها سرشار از نیترات بوده و مصرف آن دیابت، بیماری های قلبی و سرطان را به همراه دارد. محققان می گویند مصرف گوشت های تولید شده علائم مربوط به آسم را نیز وخیم تر می نماید.

بعلاوه یک پژوهش نشان داد، کسانی که زیاد گوشت تولید شده می خورند، معمولا سبک زندگی ناسالمی دارند، سیگار می کشند، کم ورزش می نمایند و اکثرا چاق هستند. در طی این پژوهش حدود ده هزار نفر به علت بیماری های قلبی، سرطان و بیماری های تنفسی جان خود را به علت مصرف این دسته از خوراکی ها از دست دادند.

چربی های ترانسکلسترول بد خون را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به شدت بالا می برد. چربی های ترانس بعلاوه باعث ایجاد التهاب در دیواره عروق شده و از این راه نیز در ایجاد پلاک های چربی و انسداد رگ های خونی قلب نقش دارند. چربی های ترانس در روغن های شیرینی پزی، روغن نباتی جامد، مارگارین ها، شیرینی جات، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب زمینی سرخ نموده و سایر غذاهایی که با روغن های هیدروژنه، پخته یا سرخ شده اند، یافت می شوند3

پنیر سرخ شدهزمانی که روی سیب زمینی سرخ شده پنیر ریخته می گردد تبدیل به مضرترین غذایی گردد که امکان دارد خورده گردد. نه تنها در داخل خود سیب زمینی سرخ شده مقادیر فراوانی چربی وجود دارد بلکه پنیری که روی آن ریخته می گردد نیز حاوی مقادیر قابل توجهی چربی اشباع شده است.

پفکبیشتر انواع پفک ها پر از کالری، سدیم و چربی هستند که می تواند گزینه زیان آوری باشد. بعضی از انواع آن دربرگیرنده 1200 کالری هستند اندازه سدیم و چربی موجود در آنها معادل تمام سدیم و چربی است که هر فردی روزانه به آن احتیاج دارد.

دوناتدونات متشکل از سه ترکیب شکر، آرد و روغن است که هیچ کدام از آنها سلامت نیستند. خوردن یک دونات در هنگام صبح می تواند بین 1500 تا 2000 کالری را به شما برساند که می تواند بیش از احتیاج بدن شما به چربی باشد. خوشبختانه برای علاقمندان آن راهکارهای بهتری چون خرید پخته شده آن نیز وجود دارد.

پیتزاتنها با دارا بودن خمیر، پنیر و سس مسلما نمی تواند گزینه خوب غذایی به شمار آید. یک پیتزای کوچک پنیر دارای 1080 کالری، 36 گرم چربی و 100 درصد بیشتر از اندازه مصرف مجاز نمک روزانه شما را داراست. به علت نمک فراوان موجود در آن و فیبر بسیار اندک به سختی می توان یک یا دو تکه از آن را خورد.

قهوه سرد (Frappuccinos)این برند یکی از تولیدات کمپانی استارباکس به شمار می آید و گزینه مناسبی برای هوای گرم است. اما باید بدانید که باعث رساندن آب به بدن تان و کم کردن وزن تان نخواهد شد. در آن کارمل، خامه و شیر وجود دارد که در کل 420 کالری دارد. بعلاوه 9 گرم چربی اشباع شده و 66 گرم شکر در آن گنجانده می گردد.

آبمیوه های پاکتیاین آبمیوه ها که شاید راحت ترین گزینه برای بردن به مدرسه باشند بیش از یک قوطی نوشابه شکر دارد. در واقع آبمیوه باید به همراه فیبر میوه و بدون شکر باشد در غیر این صورت خوردن آن بی فایده است.

مارگارینروغنی که پایه گیاهی دارد و هیدروژنه است سابقا به جای کره از آن استفاده می شد. اما دانشمندان دریافته اند که به علت دارا بودن اندازه بالای چربی های ترانس LDL (کلسترول بد) و پایین آوردن HDL (کلسترول مفید) نمی تواند گزینه مناسبی به شمار آید. در پژوهش انجام پذیرفته در سال 2013 میلادی که به وسیله سازمان غذا و دارو صورت پذیرفت، تایید شد که چربی های ترانس مصنوعی همانند آنچه در مارگارین یافت می گردد، دیگر برای افزودن به غذا گزینه مناسبی به شمار نمی آیند.4

شکلات های مارساین شکلات که در ایران نیز به وفور یافت می گردد یکی از ناسالم ترین شمش های شکلاتی (شکلات بار) موجود در بازار است و بیش از 1200 واحد کالری دارد. کارشناسان ادعا می نمایند که تا چند دقیقه پس از خوردن این شکلات خوشمزه به علت کاهش جریان خون به مغز، احتمال سکته بسیار بالا می رود. شکلات های مارس به شدت برای سلامتی شما خطرناک هستند. اما در صورتی که علاقه زیادی به خوردن شکلات دارید پیشنهاد می کنیم که از شکلات های سیاه یا تلخ بهره ببرید.

سیب زمینی های سبزمعمولا خوردن سیب زمینی مسئله ای برای بدن ایجاد نمی نماید، اما بهتر است هنگامی که این سیب زمینی ها سبز رنگ می شوند آنها را دور بیاندازید. سیب زمینیها نوعی گلیکو آلکالوئید به نام سولانین تولید می نمایند که ترکیبی سمی برای انسانها و حیوانات است. در سال 1899 پنجاه و شش سرباز آلمانی پس از خوردن سیب زمینهای سبز دچار عوارض ناشی از مسمومیت به وسیله سولانین مثل اسهال حاد، سردرد شدید، رفتن به کما و حتی مرگ شدند. یک فرد بالغ با خوردن 450 گرم سیب زمینی سبز دچار مسمویت شدید سولانین خواهد شد.

نمکطبق تحقیقی که در آمریکا صورت گرفته 95 درصد از رستورانها همواره اندازهی نمک نیز در اختیار مشتریان خود قرار می دهند. در حقیقت نمک را همه جا می توان مشاهده کرد. البته که سنگ نمک دارای 80 ماده مختلف است که برای سلامتی لازم هستند، اما هنگامی که این سنگ در دمای بیش از 2000 درجه سانتیگراد قرار می گیرد تا به نمک طعام تبدیل گردد اندازه زیادی از این مواد مغذی را از دست می دهد، کاهش این مواد باعث افزایش پتاسیم یودید در نمک می شوند که اندازه زیادی از آن باعث بروز بیماری می گردد. تحقیقات نشان داده که مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون، مسائل حاد کلیه، تیروئید، کبد و بسیاری از بیماری ها و عوارض دیگر می گردد. در حال حاضر بسیاری از افراد نمک طعام را به عنوان سم سفید می شناسند و به جای آن از نمک های طبیعی استفاده می نمایند.5

پی نوشت:

1.www.rooziato.com

2.www.namnak.com

3.www.beytoote.com

4.www.rooziato.com

5.www.asriran.com

منبع: راسخون

به "آشنایی با بعضی از مواد غذایی مضر برای بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با بعضی از مواد غذایی مضر برای بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید