دامپلینگ افغانی با گوشت بره و سس ماست
به گزارش آسانسور، دامپلینگ نوعی بقچه خوردنی است که با خمیر ساده تهیه و داخل آن با مواد مختلف پر می گردد.
- تعداد: 25 عدد دامپلینگ
- زمان تهیه: 30 دقیقه
- زمان پخت: 35 دقیقه
مواد لازم
- 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک عدد پیاز درشت خرد شده
- دو حبه سیر رنده شده
- 450 گرم گوشت چرخ نموده بره
- یک پیمانه سس گوجه فرنگی
- 1.5 قاشق چایخوری پاپریکا
- 1.5 قاشق چایخوری پودر گشنیز
- 3 قاشق چایخوری نمک
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک بسته خمیر فیلو
- 450 گرم پیازچه خرد شده
- یک پیمانه ماست
- نصف قاشق چایخوری سیر رنده شده
- یک قاشق غذاخوری نعنا خشک
طرز تهیه
1- در یک تابه بزرگ، پیاز را روی حرارت ملایم به همراه سه قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید تا سبک شوند. سیر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید. گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن عوض و آب آن گرفته گردد. سپس سس گوجه فرنگی، نمک، پاپریکا، گشنیز و فلفل سیاه را بیفزایید. آنها را با حرارت ملایم حدود 20 دقیقه تفت دهید. سپس کنار بگذارید.
2- پیازچه را ریز خرد کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به جای مانده را داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس یک قاشق چایخوری نمک و کمی فلفل قرمز اضافه کنید. حرارت را کم کنید و 10 دقیقه تفت دهید تا کاملا طلایی شوند.
3- برای درست کردن دامپلینگ، یک کاسه کوچک را با آب پر کنید و کنار دست خود بگذارید. خمیر فیلو را باز کنید. آنها را به مستطیل های میانه برش دهید. لبه های آنها را با آب خیس کنید. آب نقش چسب را بازی می نماید. یک قاشق چایخوری پیازچه سرخ شده در وسط مستطیل ها بگذارید آنها را به شکل مثلث تا کنید. لبه های آن را فشار دهید تا به هم بچسبند.
4- یک قابلمه را تا نیمه آب کنید. آن را روی حرارت بگذارید و کمی سرکه اضافه کنید. همه دامپلینگ ها را داخل آب جوش بریزید و حدود 4 دقیقه بپزید.
5- برای درست کردن سس ماست، سیر و نصف قاشق چایخوری نمک را درون ماست بریزید و هم بزنید.
6- دامپلینگ های پخته شده را داخل بشقاب بچینید. روی آنها سس ماست بگذارید. روی آنها گوشت چرخ نموده بریزید. در آخر، با نعنای خشک تزئین و سرو کنید.
منبع: فوت و فن / food52.com