نگرانی ها درباره عوارض واکسن کرونا؛ مانع از تزریق آن می گردد؟

به گزارش آسانسور، شرکت های داروسازی فایزر و مدرنا با خبر فراوری داروی کرونا ویروس و اندازه موفقیت 90 درصدی واکسن خود سرخط خبرهای دنیا شدند؛ اما کارشناسان پزشکی نگرانی خود را درباره عوارض غیرقابل پیش بینی این واکسن ابراز کردند و گفتند که تهیه واکسن کرونا ویروس در دو دوز می تواند این عوارض را تشدید کند که برای بعضی از بیماران حیاتی است و باید بدانند که ممکن است حال نا خوش جسمی را تجربه نمایند.

نگرانی ها درباره عوارض واکسن کرونا؛ مانع از تزریق آن می گردد؟

به گزارش سی ان بی سی، در حالی که مقامات بهداشت عمومی، توافق می نمایند که یک واکسن تایید شده، پتانسیل نجات جان بی شماری را دارد و به همه گیری آن انتها می بخشد، باز هم سخت می توان فهمید چرا بعضی پیش از ورود این واکسن به بازار، برای اینکه پیش تر از همه آن را دریافت نمایند ثبت نام کردند. بعضی از کارشناسان می گویند که شرکت های داروسازی برای کسب اعتبار بیشتر همه حقایق موجود درباره واکسن کرونا را به ما نمی گویند. بنابراین اگر می خواهیم محکم قدم برداریم و جان خود را به خطر نیندازیم، بهتر است عوارض واکسن کرونا را احتمال دهیم و برای رویارویی با آن آماده باشیم. پزشکان می گویند که محتمل است با تزریق واکسن اولویه مبتلا به کرونای خفیف شویم و یا به بعضی از دلایل عوارض ناشی از این واکسن برای نخواهید تزریق ثانویه انجام دهید.

ساندرا فریهوفر، از انجمن پزشکی آمریکا، در ملاقات مجازی 23 نوامبر با کمیته مشورتی شیوه های ایمن سازی گفت: ما واقعا ً باید بیماران را مطلع کنیم که تزریق واکسن قرار نیست بدون هیچ خطری باشد. آنها می دانند که واکسن جان شان را در برابر کرونا ویروس حفظ می نماید؛ اما باید برای عوارض احتمالی آن هم آمادگی و مطلعی داشته باشند تا برای تزریق ثانویه بازگردند. با این حال، بعضی از کارشناسان پزشکی استدلال می نمایند، علائمی که آنها را عوارض جانبی دارو می خوانیم به معنای پاسخ بدن به وجود آن دارو و اثر آن در بدن است. پتسی استینچفیلد، پزشک پرستار بچه ها مینه سوتا که عضو رای گیری کمیته مشورتی شیوه های ایمن سازی بوده است، به سی ان بی سی گفت: عوارض های دارو پاسخ های ایمنی هستند. بنابراین اگر بعد از واکسیناسیون احساس ناخوشی می کنید، باید انتظار داشته باشید که این احساس، کاملا طبیعی است.

1. میگرن

به گزارش سی ان بی سی، یک زن 50 ساله در کارولینای شمالی که در آزمایشات شرکت دارو سازی مدرنا داوطلب شده بود، گفت که با تزریق واکسن، بیماری میگرن گرفته است و برای یک روز قادر به تمرکز بر هیچ کاری نبوده است. او گفته بود که میگرن بعد از یک روز به آرامی از بین رفته است. این عوارض می تواند برای شما هم پیش بیاید که مجبور به تغییر برنامه روزمره خود شوید. این داوطلب به سی ان بی سی گفت: اگر این عوارض ثابت گردد، مردم باید قوی تر از پیش عمل نمایند و از تزریق این واکسن سر باز نزنند. دوز اول دارو زیاد عوارض نخواهد داشت؛ اما برای دوز دوم احتیاج است که یک روز استراحت کنید.

2. تب و درد بدن

لوک هاچیسون، یکی دیگر از شرکت نمایندگان در مطالعه شرکت مدرنا، به مجله ساینس گفت که درست چند ساعت پس از اینکه تزریق واکسن را انجام دادید، دردهای استخوانی و عضلانی، تب بالا که کمی غیرقابل تحمل است (بیش از 102 درجه فارنهایت)، و گر گرفتگی یا لرز را تجربه می کنید. با اینکه علائم او پس از 12 ساعت از بین رفت، لوک گفت که آمادگی نداشت که این تجربه چقدر شدید خواهد بود و جدای از عوارض او فکر می کرد که به دلیل احوالات نا خوش خود ممکن است بمیرد و به فکر وصیعت هم افتاده بود.

3. دردهای عضلانی و درد بازو

بر اساس نتایج همان مطالعه مدرنا، 8.9 درصد از افراد درد عضلانی را به اسم یک اثر جانبی واکسن گزارش کردند. ویلیام شافنر، استاد پزشکی پیشگیرانه و سیاست سلامت در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت به ان بی سی نیوز گفت: ما از مردم می خواهیم که بدانند، واکسنی که مصرف می نمایند که قرار نیست بدون عوارض باشد. بسیاری از افراد ممکن است برای یک یا دو روز با سردرد و بدن درد دست و پنجه نرم نمایند.

4. تهوع و استفراغ

یکی دیگر از داوطلبان آزمایشات مدرنا به نام ایان هایدون که بیشترین دوز را در ماه مه دریافت کرد، گفت: سردرد، درد عضلانی، خستگی، تهوع را تجربه کردم؛ اما این بدترین نبود و هایدون پس از این حالات به ضعف بدنی و غش می رسد که توجه داشته باشید که واکنش هایی مانند آنچه هایدون تجربه کرد، همان دلیلی است که باعث شد مدرنا میزان مصرف واکسن را از 250 میکروگرم به 100 میکروگرم کاهش دهد.

منبع: بست لایف

منبع: ایرنا زندگی

به "نگرانی ها درباره عوارض واکسن کرونا؛ مانع از تزریق آن می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگرانی ها درباره عوارض واکسن کرونا؛ مانع از تزریق آن می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید