چگونه از بیماری های همه گیر آینده در امان باشیم؟

به گزارش آسانسور، خبرنگاران/خراسان رضوی همه گیری کروناویروس در کمتر از 90 روز افراد زیادی را بیمار و بعضی را نیز به کام مرگ کشاند. هرچند برای کاهش این همه گیری روش های مختلفی اتخاذشده اما می توان گفت، یکی از بهترین روش ها برای پیشگیری از همه گیری چنین ویروس هایی واکسن ها هستند.

چگونه از بیماری های همه گیر آینده در امان باشیم؟

به گزارش ساینتفیک، همان طور که مشاهده کردیم واکسن های ساخته شده در این مورد کارایی نداشته و مؤثر نبودند، بنابراین باید به تغییر در روش تحقیق و نوآوری ها توجه بیشتری داشته باشیم. بیماری همه گیر کووید-19 شاید انگیزه ای برای ساخت و تسریع پیشرفت ها در زمینه واکسن شناسی برای غلبه بر محدودیت های کنونی گردد.

یکی از مهمترین موارد در تسریع طراحی واکسن های امروزی توانمندسازی دانشمندان برای کسب دانش عمیق تر در زمینه زیست شناسی مولکولی و ژنتیک در طراحی واکسن ها به عنوان محرک بدن در واکنش به عفونت های ویروسی است.این نسل جدید واکسن ها از اسیدهای نوکلئیک ، بلوک های ساختاری ژن ها و پروتئین هاست. درواقع اولین واکسنی که در آزمایش های بالینی علیه بیماری همه گیر فعلی معرفی شده، واکسن اسید نوکلئیک اسید است.

تحقیقات واکسن شناسی نمونه ای از تحولات در مولکول های تقویت نماینده سیستم ایمنی است که به یاری نماینده مشهور هستند و موجب افزایش کیفیت واکنش ایمنی بدن می شوند. از این یاری نماینده ها در واکسیناسیون ها علیه هپاتیت، سیاه سرفه، کزاز، پاپیلومای انسانی، سل و مالاریا استفاده می گردد. به تازگی، طبقه جدیدی از این یاری نماینده ها با موفقیت علیه زونا استفاده شدند. البته در خصوص بیماری ایدزHIV نیز نویدهایی داده شده است.

واکسن های حاوی ترکیبات یاریی حتی در خصوص جهش های ژنتیکی نیز محافظت ایجاد می نمایند. این واکسن ها دارای قدرت بیشتری هستند، بنابراین دوزهای کمتری تجویز می گردد و افراد بیشتری ایمن سازی شده و مدت زمان ایمن سازی نیز بیشتر است.

بااین وجود، این ترکیبات حیاتی برای ایجاد واکسن های مؤثر بر ضدویروس فعلی مورداستفاده قرار نمی گیرند، اما چرا؟ دلیل اول این است که شرکت های فراورینماینده چنین واکسن های تایید شده به دلیل محدودیت در منابع طبیعی، فراوری کافی ندارند. دوم، در شرایط فعلی شک و تردید در خصوص ایمنی واکسن، باعث شده تا بعضی در افزودن مکمل ها برای ایجاد واکسن های قوی تر تردید داشته باشند. دلیل آخر هم کمبود یاری نماینده ها در حوزه عمومی است که می تواند بر تقویت اثربخشی واکسن های جدید تأثیرگذار باشد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده اعلام نموده است که فراوری واکسن کروناویروس جدید از اولویت بالایی برخوردار است و می تواند نسبتا زود در دسترس قرار گیرد، اما آیا این موضوع به زودی برای محافظت شهروندان آسیب پذیر در برابر بیماری کووید-19 تحقق خواهد یافت. در این میان، باید برای رفع مسائل موجود در فراوری واکسن برای همه گیری های بالقوه فعلی و آینده به سرعت چندین قدم برداشته گردد:

سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه

ما می توانیم از این بیماری همه گیر به عنوان انگیزه ای برای تامین بودجه ابتکارات استفاده کنیم که به ما در درک بهینه طراحی، انتخاب و فراوری مکمل های جدید واکسن برای مقابله با عفونت های همه گیر یاری کند. کوشش هماهنگ در تحقیق و ایجاد واکسن های جدید منجر به واکنش سریع تر و مؤثرتر به شیوع در آینده خواهد شد. به طور مشابه ، واکسن های اسید نوکلئیک پتانسیل عظیمی از خود نشان دادند و احتیاج به آزمایش و استقرار گسترده دارند. همچنین احتیاج به سرمایه گذاری و تسهیل در آزمایش، نظارت و تجزیه وتحلیل ایمنی واکسن های یاری نماینده نیز داریم.

ایجاد ذخیره سازی راهبردی

امروزه ایمن بودن ترکیبات یاری نماینده ها به اثبات رسیده و می توانند با هزینه کم، سریع و به مقدار زیاد و با مواد مصنوعی موجود به طور گسترده در دسترس باشند. متاسفانه، این یاری نماینده ها به طور گسترده مورداستفاده قرار نمی گیرند و به مقدار کافی در انبار کشورها ذخیره نمی شوند و باید یک ذخیره ایجاد کنیم تا این ترکیبات نجات دهنده برای این بیماری و همه بیماری های آینده آماده باشند.

کاهش موانع نوآوری در فراوری واکسن های مدرن

ترس از عوارض جانبی واکسن به طرز چشمگیری مانع از توانایی فراوری واکسن های جدید شده است. ما باید ابزاری برای انتشار دانش آموخته شده در خصوص ایمنی و عوارض جانبی واکسن ها برای عموم ایجاد کنیم. غلبه بر ترس های ما از بیماری همه گیر ویروسی، برای تحریک توسعه یک نمونه واکسن ایمن، انعطاف پذیر، با افزایش سرعت دسترسی و مقرون به صرفه برای رفع کردن بیماری همه گیر فعلی بسیار مهم است.

می دانیم که بیماری های عفونی تاریخ تکرار می شوند پس فرصت برای اطمینان از ثبات و امنیت بیشتر برای همه گیری های آینده را با یاری واکسن های قرن بیست و یکم غنیمت شمرده و اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "چگونه از بیماری های همه گیر آینده در امان باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه از بیماری های همه گیر آینده در امان باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید